Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Stor ekonomisk risk att bygga i Rengsjö"

Bollnäs Bostäders styrelse ser för stora ekonomiska risker med att bygga nya lägenheter i Rengsjö.
Däremot har planeringen för ett sexvåningshus med 23 lägenheter vid hotell Scandic i Bollnäs tagit ännu ett steg framåt.

Annons

I centrala Bollnäs har det kommunägda bostadsbolaget Bollnäs Bostäder börjat bygga lägenheter i flerfamiljshus igen under senare år. De senaste är ett 20-tal smålägenheter i två huskroppar vid Vintervägen på Hamreområdet, där det blir inflyttning den 1 oktober respektive den 1 november.

- Intresset är stort. 80 personer sökte, när tio av lägenheterna skulle fördelas, säger vd Anders Wikström.

Vi styrelsemötet häromdagen diskuterades ett medborgarförslag till kommunen från Rengsjöbon Göran Bernstål och föreningen Rengsjö Framtid – som vill att bostadssituationen i Rengsjö ska bes över. I förslaget hänvisas till en enkät, där 17 personer i står i begrepp att byta bostad från villa till lägenhet och vill ha en mindre lägenhet i de centrala delarna av samhället.

- Vår erfarenhet av enkätundersökningar och köer är att många försvinner under resans gång, säger Anders Wikström. Det var 250 som anmälde intresse för lägenheterna vid Sundsåker (vid Ljusnan intill hotell Scandic) i Bollnäs före byggstart – men när det var dags för inflyttning, var det svårt att fylla 20 lägenheter.

Anders Wikström och politikerna i styrelsen ser för stora risker med att bygga i Rengsjö – i alla fall för närvarande – och meddelar kommunfullmäktige det, i sitt yttrande över medborgarförslaget.

- De hyror som skulle bli där, är ungefär desamma som i centrala Bollnäs. Och vi tror att få vill betala den hyran för lägenheter i Rengsjö, så just nu bedömer vi det som alltför riskabelt.