Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor bredd på höstens författarbesök – skriver om allt från barnmat till extrempartier

Matkrånglande barn, feelgoodromaner och barn- och ungdomsböcker. Höstens författarbesök runt om i Hälsingland visar hur bred bokutgivningen är.

Sara Ask , som växte upp i Hudiksvall och numera sommarbor i Iste utanför Vallsta, gör ett återbesök på Hudiksvalls bibliotek nu på onsdag 21/9 för att berätta om sin "Första hjälpen vid matbordet. Om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter". Hon har tidigare, tillsammans med Lisa Bjärbo, gett ut de storsäljande kokböckerna "Mera vego" och "Ännu mera vego".

Det blir fler författarbesök på Hudiksvalls bibliotek. Den 12 oktober berättar Lena Kåreland, professor emeritus, barnbokskritiker med mera, om Lennart Hellsing, som hon skrivit flera böcker om.

Mer om barnböcker blir det den 16 november när Carin Wirsén, från Hudiksvall, tillsammans med dottern Stina Wirsén berättar om sina böcker, bland annat om Rut & Knut. I samband med besöket ställer Stina Wirsén ut en del av sina uppskattade barnboksillustrationer.

Den 7 december är det Sara Kadefors tur, som vid sidan av författandet också är känd som programledare och manusskrivande. Hon fick Augustpriset 2001 för sin uppmärksammade ungdomsbok "Sandor slash Ida". Sedan har hon skrivit flera barn-ungdoms- och vuxenböcker. Tidigare i år kom hennes bok för åldrarna 9-12 år ut, "Billie: Avgång 9:42 till nya livet".

I Bollnäs inleder Håkan Östlundh författarkvällarna på biblioteket den 26 september. Han är journalist och författare och har skrivit flera deckare, TV-manus och pjäser. Nu är han aktuell med sin självbiografiska bok "Till Sara, sedan bränns allt!"

Den 24 oktober har turen kommit till Åsa Hellberg, som efter en självbiografisk roman valt att skriva romantisk feelgood. Hon är född 1962 och växte, precis som Camilla Läckberg, upp i Fjällbacka. Nu bor hon i Stockholm och debuterade 2009 med den självbiografiska romanen Casanovas kvinna. Hennes senaste bok heter Gloria.

Författarbesöken i Bollnäs arrangerar biblioteket i samarbete med Helins bokhandel och ABF.

Söderhamn har redan haft Brutus Östling på besök och på tisdag 20/9 arrangerar Föreningen Norden ett besök på Söderhamns stadsbibliotek av Bengt Lindroth, journalist och författare. Han berättar om sin bok "Väljarnas hämnd", som handlar om extrempolitiska rörelser i Norden.

Den 25 oktober är Andreas Jakobsson månadens författarein Söderhamn. Han har skrivit boken "Svinnlandet" som handlar om dumpstring och matsvinn.

Läs mer: Hellsing gav barn ett försvar

KRÖNIKA: Hänsyn eller lättja?

KRÖNIKA: SD fortsätter att utvecklas i seriös riktning