Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppad, med rätta

Med tanke på den skolsituation som råder i Bollnäs kommun just nu, kan jag inte förstå hur man kan gå ut i tidningen med någon lösryckt händelse i allt sammelsurium. Det är just det som gör att kommuninvånare tappar förtroendet för politiker, och det är också just därför föräldrar i dagarna ringer och ställer sina barn i kö på Lust och lära.

Oppositionsrådet (M) hävdar att han blivit stoppad att besöka skolor, och jag är säker på att vår skolchef har en väldigt bra anledning till detta. Jag håller fullständigt med om att politiker kanske inte får bättre underlag om de ränner runt på olika skolor.

När det blåste nedläggningsvindar över Gärdesskolan, fick jag som vikarie spontanbesök av en av våra politiker, oanmäld och oförberedd kom han in på min lektion och frågade eleverna om de trivdes på skolan. Alla svarade ja i munnen på varandra. Då formulerade han om frågan och sa i stället: Skulle ni inte vilja ha en finare skola då? Och då svarade alla elever jo i munnen på varandra. Sedan gick han.

Så respektera vår skolchefs arbete och låt henne lägga tiden på vettiga saker, som att besöka skolor, och låt henne slippa slösa bort sin tid på oväsentligheter. Och snälla ni politiker, gör ert arbete professionellt, och slösa inte bort er tid med en massa snicksnack.

Ylva Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel