Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa tv-reklamen!

En less tv-tittare undrar vad det är för nöje att se på tv när programmen hela tiden bryts av med reklam. Reklam som dessutom lurar oss att köpa onödiga saker.

Annons
Foto Bertil Ericson / SCANPIX

Jag är less på att halva kvällen går åt till att se på den förbaskade reklamen.  Mitt i den spännande filmen på fredagskvällen avbryts det med en reklamfilm på 4–5 minuter, inte nog med det så hinner filmen knappt börja igen innan nästa reklamfilm kommer.   

För det första lurar inte bara reklamen oss till att konsumera mer och köpa onödiga saker, utan jag tror även skönhetsreklamerna bidrar till utseendefixeringar och skönhetsideal. 

För det andra förstörs det roliga i att se på tv när det hela tiden kommer reklamavbrott mitt i programmet. Vad är det för nöje då? 

Slutligen är många missnöjda eftersom vi betalar för att se på tv-programmen men istället får vi bara se på massa reklam, det leder till att fler och fler vänder sig till sidor på nätet utan reklam. 

Mitt råd till tv-operatörerna för att behålla kunderna är att ta bort reklamen helt och istället höja tv-avgifterna med några kronor. Många tycker att tv-avgiften är dyr redan idag men jag betalar hellre lite mer för reklamfri tv istället för reklam-tv som det är idag.  

En less tv-tittare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons