Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa Folkparken i samma påse som Stene

/

God morgon Ljusdal! Om lekparken försvinner från Folkparken i Ljusdal kan man nog säga att Folkparken i Ljusdal inte längre existerar som en tillgång för medborgarna.

Annons

Efter en besiktning av lekutrustningen fick nuvarande ägaren, i Bollnäs, så grava anmärkningar att lekutrustningen måste åtgärdas eller förbjuda fortsatt användande.

Ägaren reagerade snabbt och påbörjade, i linje med vad som tidigare skett i anläggningen, en nedmontering. Inte speciellt överraskande med tanke på att nuvarande ägare inte funnit någon affärsidé för anläggningen och heller inte verkar vara beredd att satsa sig ur krisen.

Glädjande är att politikerna Roland Bäckman (S) och Johnny Mill (SRD) omedelbart reagerat och fått ägaren att stoppa demonteringen av parkens själ, lekparken. Även om det är ett tillfälligt stopp ges ett förhandlingsläge om exakt en vecka.

Herr Mill tycks ha samma inställning som han hade när parken såldes 2002; Ljusdals Folkpark har stor betydelse för medborgarna och bör drivas under andra formen än strikt affärsmässigt i privatregi.

Ägaren har fortfarande, enligt LjP, inte under tio års ägande hunnit fundera vad han ska göra med parken. I och med det uppkomna läget skulle det förvåna mycket om inte den förhandling som sker på torsdag för att rädda lekplatsen mynnar ut i att nuvarande ägare slipper fundera vad han ska göra med parken.

Herrar Bäckman & Mill hittar en lokallösning med ett vettigt ägar- och driftförslag, köp tillbaka, som innebär att Ljusdals Folkpark även i fortsättningen blir ett välbehövligt andningshål vid Ljusnans strand – ungefär som Stenegård i Järvsö. Stoppa dem i samma påse kanske. Vet inte om det var så övertänkt, slank bara ur mig…

Tyska matjätten vill fortfarande etablera sig i Ljusdal.

Nytt önskemål är tomten som ägs av innehavaren till den ljusbutik som totalförstördes av brand. I den diskussionen har kooperativa hamnat, ur ett geografiskt perspektiv? Fattar ingenting. Vad har det med en etablering av en ny aktör att göra?

I lite större orter kan inte det ena varumärket ha åsikter om det andra varumärket ur ett geografiskt perspektiv, varför ska man ha det i Ljusdal?

Om tysken vill etablera sig i Ljusdal och har funnit ett passande läge är det väl bra och då ska vi ta den chansen.

Vi kan inte ena minuten beklaga oss för att inga kedjor vill etablera sig i Ljusdal och nästa minut haka upp oss på eventuell placering. Placeringen av tysken i centrum är vida överlägsen den i Stavsäter.

Kommunens man i ärendet tycks vara positiv till en planändring så vi kanske kan hoppas på en nyetablering i Ljusdal snart.

Kul och nyttigt!

Mer läsning

Annons