Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa bygget av kulturkvarteret

Är bygget av kulturkvarteret ett tjänstemannabygge utan korroekta politiska beslut? Ja, verkligheten i den politiska gången är allt annat än korrekt.

Annons

Är bygget av kulturkvarteret ett tjänstemannabygge utan korroekta politiska beslut? Ja, verkligheten i den politiska gången är allt annat än korrekt. Det som händer i dag är att bygget kan kosta skattebetalarna hiskeliga 56 miljoner kronor mot planerade 18 miljoner kronor. Några EU-medel beviljades inte heller trots att fullmäktiges beslut säger att man ska ta fram alternativa lösningar för projektet. Fullmäktige säger även att som ett första steg inarbeta projektets etapp 1 – iordningställande av en säker miljö vid kulturskolan. Här har kommunstyrelsen satt sig över fullmäktiges beslut efter skrivelse från Torbjörn Falkeborn. Kommunstyrelsen beslutade 15 januari 2009 att medge i gångsättande av kulturkvarterets byggetapper inlastning, trafikmiljö samt teaterlokal med mera och att även begära 4 miljoner kronor extra. Tack och lov yrkade jag avslag på detta.

Det finns inget beslut av fullmäktige mer än att i ordningsställa en trafiksäker miljö och inlastning ombyggnad. Här gasar man på och blandar friskt i ombyggnaden mellan de olika 3 etapperna, inte alls vad fullmäktige beslut om. Den totala investeringen för samtliga insatser i kvarteret beräknas till 56 miljoner kronor, redan nu har kommunen satsat 22 miljoner. Det beviljades som sagt inga EU-bidrag och här kan kommunen verkligen komma att stå med rumpan bar. I budgetuppföljningen nu i maj 2009 står under kulturen följande: ombyggnationen av kulturkvarteret etapp 1 beräknas pågå under hela året 2009. Redan nu byggs för pengar budgeterade för 2010.

Kent Hedberg (SVP)

oppositionsråd

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel