Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopp på E4 två timmar

Under två timmar på torsdagskvällen var det stopp i södergående körfält på E4 norr om Hudiksvall. Bilköerna var milslånga enligt en av de trafikanter som drabbades.

En polsk lastbil fick helt slut på drivmedel och blev stående mellan vajerräcken vid klockan 17.50. Trots att nytt bränsle ordnades fram till bilen gick den inte att starta och en bärgningsbil som kan bärga tunga fordon kallades till platsen.

– Vi har stått stilla i två timmar. Enligt uppgift är det en lastbil som har fått bensinstopp, säger Per Nilsson, som var på väg för att besöka sin mor på Hudiksvalls sjukhus, men som tvingades stanna två kilometer innan målet för resan.

Han startade tidigare under dagen från Sundsvall, men uppger att hans resa tog stopp klockan 17.55.

– och nu är klockan 19.50, konstaterar han.

Han tycker att det är en ren katastrof att ett sådant enkelt fel ska kunna stoppa trafiken på E 4 under så lång tid.

Bärgningsarbetet försenades av att bärgaren inte vågade lita på att lastbilschauffören skulle betala för arbetet. Först när Trafikverket lovat att stå för betalningen flyttades lastbilen. Då hade trafiken stått stilla i två timmar. En del fordon dirigerades dock om av polis via norra Hudiksvall.