Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp och belägg!

Prioritera familjen säger socialdemokraten Elin Lundgren i Söderhamnskuriren att man ska göra. Och lägger något slags luddigt ansvar på alla partier utom Socialdemokraterna och menar att ingen värnar familjen numera.
Hon undrar varför många väljer att jobba så mycket. Hon hävdar också att man ska bo i lägenhet så blir man inte så stressad.
Herregud, vilket svammel i kvadrat hela artikeln.

Annons

Då det passar sossarna glömmer de allt negativt de ställt till med.

Vem har skapat stressen? Vem har skapat mindre tid med barnen? Vem har inte värnat familjen?

Jo, Socialdemokraterna.

De har hela tiden inte bara rekommenderat utan nästan krävt att alla ska jobba heltid, framför allt då kvinnorna.

De skulle inte låta lura sig att bli vid spisen. Eller hamna i en förtyckt kvinnofälla, känna sig mindre värda eller vara mindre kreativa. För att uppfostra barn är inget jobb, det är att vara understimulerad hemmafru. Det har man trumpetat ut i många, många år.

Nej ut och jobba heltid, släng in barnen på dagis så fort de är avvanda det är modellen. Låt andra ta hand om deras uppfostran, det klarar inte familjerna själva.

Skaffa dig ett jobb som kanske är dåligt betalt eller ointressant, skit i det, huvudsaken är att du jobbar. Det är viktigast.

Och det säger ju sig själv att lämnar du barnen på dagis vid sju eller åtta på morgonen, hämtar fem eller sex på kvällen, kommer hem, ska laga middag, tvätta, städa undan hemma.

Hur mycket tid och ork har du då kvar till barnen? Även om man är två.

Ingen.

Där har vi resultatet av Socialdemokraternas ständigt återkommande mantra och tvångsmässiga idé att alla ska jobba heltid.

Glöm inte historien sossar!

Anita Nordkvist

Ljusne

Svar

Det är inte jag som hävdar att lägenhet är tidsbesparande för familjer. Det är forskningen. Anita skriver hela sin text utifrån att hon tycker att det är okej att kvinnor får dra det största lasset vad gäller barn och hem. Jag kommer aldrig att landa i något annat än att detta är ett ansvar som ska delas mellan båda föräldrarna. Vi vet också att jämställda förhållanden är de förhållanden som håller bäst. Och det önskar väl ändå också en konservativ kvinna som Anita Nordkvist? Då är inte hemmafruar en god idé.

Elin Lundgren

Mer läsning

Annons