Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopp i SM-semifinal för rallycrossess från Bollnäs MK: "Inget bra flyt alls"

Det var stolpe-ut för hälsingeförarna när rallycross-SM fortsatte i Piteå under lördagen.
Mattias Ohlsson, Peter Rosell och Per Engstrand hade finalplatser på gång – men stupade alla på marginalen…

Annons

För 2400-klassen var det andra deltävlingen för året i SM.

På plats fanns Mattias Ohlsson, liksom Peter Rosell – klubbkompis i Bollnäs MK.

Kopparbergaren Philip Gehrman inledde bäst och vann denförsta kvalomgången. Rosell slog till med en sjätteplats, placeringen föreOhlsson.

I ett tilltagande regn blev det andra omgången en flopp förde båda, rejält akterseglade av Rasmus Olsson, Karlskrona, som satte den snabbaste tiden.

Revansch fanns att fordra i den tredje – och sista kvalomgången – och så blev också fallet. Peter Rosell knep nu näst bästa tid,efter norrbottningen Viktor Johansson, medan Mattias Ohlsson skuggade som trea. Därmed var de båda Bollnäsförarna i (var sin) semifinal!

Från sin position i det andra ledet höll Mattias här tredjeplats in i den första kurvan efter start. Hamnade i ytterspår och valde ta”jokern” – alternativspåret – per omgående. Mattias höll därefter tredje plats,men slutade fyra i heatet. Närmast utanför final.

– Inget bra flyt alls. I den andra omgången brasten jordkabel och vi har hela dagen brottats med en slirande differentialbroms,som innebär att bilen inte driver som den ska. Jag var chanslös i semifinalen,berättar Mattias.

I den andra semin stod Peter Rosell i andra led, men fick inte till någon bra start. Höll femte plats fram till den första kurvan, en position som han även hade när målflaggan fälldes efter de fem stipulerade varven.

Efter två deltävlingar toppar Rasmus Olsson SM-tabellen på 50 poäng, fyra före Rikard Gustavsson, Fjärås. Mattias Ohlsson håller tredjeplats med 37 pinnar, i sin tur med en pinne tillgodo på Philip Gehrman.

Klassen Super Car 2wd klarade av tredje deltävlingen I Piteå, där Per Engstrand från Ljusdal – regerande svensk mästare i 2400 – hadesiktet inställt på en framskjuten placering. Men det började på sämsta tänkbara sätt med en jättekrasch i den första kvalomgången.

– Två förare kolliderade framför mig och jag hanninte väja. Jag smällde in i en av dem och min bil tog stor skada, berättar Per.

Efter nödtorftig lagning vann han trots allt den andraomgången och slutade femma i den resterande. Stod i första ledet i semifinalen,men fick här hålla tillgodo med att bli fyra.

– Kanske tävlar jag inget mer i år, framvagn ochfjäderben är trasiga och karossen så vriden att den måste sättas upp i riktbänk.Det här blir en kostsam reparation, suckar Per.

Vann finalen gjorde värmlänningen Urban Bergström. Patrik Ydrefalk, Laxå, toppar SM-tabellen, där Per Engstrand är åtta i nuläget.