Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopp i kassan

Äldreomsorgen får inte mer pengar under 2012. 109 miljoner kr är budgeterade. Det understiger anslaget för 2011 med 0,7 miljoner kr.

Annons

Budgetförslaget 2012 är beräknat från en i stora stycken helt oförändrad verksamhet. I ramen medräknas ett lönepåslag på 2,5 procent.

En minskning av bruttokostnaderna nås genom att de fyra platser som köpts in från nedlagda privata äldreboendet Kristinebergsgården i Mellanfjärden försvunnit. Genom tappet ökar istället trycket på hemtjänsten.

Nordanstigs kommuns egna 138 platser/lägenheter ska utökas till 140 genom en förtätning i något av de fyra särskilda boendena.

Omsorgsförvaltningen vill under 2012 tillsvidareanställa en demensspecialist på halvtid. Tidigare har demensutbildning av personal skett genom externt finansierat demensprojekt med Gunilla Woxlin som projektledare. Hon ska nu leda ett personalutvecklingsprojekt finansierat genom regeringens stödmiljoner.

På den administrativa sidan äskas personalförstärkning. En tjänsteman behövs för att styra införandet av ett nytt datoriserat verksamhetssysten, Pro Capita.

Största äldreboendet Hagängsgården med sina 49 platser har tillfälligt haft förstärkt chefskap. Nu återgår man tidigare ordning. Den ensamme chefen får en administratör på halvtid som stöd. Tjänsten är tillsatt med Marie Hörnqvist.