Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stommen stannar i Strand – klartecken från nyckelspelarna: "Vill vara med på resan"

Jakten på en allsvensk returbiljett slutade med att laget snubblade i kvalet.
Nu laddar Strands handbollsdamer om – och en rad frågetecken har rätats ut till utropstecken.

– Direkt efter säsongen satte vi oss ner för att blicka framåt, säger Johan Allgulander i Strands sportgrupp.

Eftersom bra ska bli bättre var prio ett att se till att lagets nyckelspelare skulle köra vidare. Det blev tummen upp på många håll och kanter.

Maja Allgulander fortsätter tacka nej till erbjudanden från högre divisioner och sliter vidare i den svarta Strand-tröjan.

Elin Nygårds, lika stort energiknippe utanför planen som på den, kör också vidare liksom Lollo Wallmo och Mathilda Johannesson.

Vad gäller Julia Hansson saknas i nuläget bara en namnteckning på kontraktet innan hon är överens med klubben.

Kliver av gör däremot Anna Jakobsson som tackar för sig, och säsongens nyförvärv från Montenegro, Milica Kostic, söker en ny klubb.

Klart är också att Magnus "Tunna" Dehlin fortsätter som tränare.

– Det här laget har alla möjligheter att utvecklas ännu mer och jag vill vara med på den resan, säger Magnus Dehlin.

17-åriga Ida Myrseth fick lite mer speltid i slutet av säsongen och sprang då ofta ifrån allt och alla i motståndarlaget. Tillsammans med tvillingsyrran Ronja Myrseth går hon in i kommande säsong med mer rutin.

– Sedan har vi spelare som Julia Ekvall och Emelie Wall som båda tog stora steg framåt den här säsongen, säger Johan Allgulander.

Strand hoppas också få klartecken från en annan nyckelspelare, Mathilda Larsson, om en fortsättning.

Det stora frågetecknet finns mellan stolparna.

Efter Milica Kostics flytt är Frida Holmqvist i dag ensam målvakt. Men eftersom hon går ut gymnasiet om en månad är hon ett inte helt hundra på hur det blir nästa säsong. Det avgörs på var hon kommer att fortsätta sina studier.