Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoltz i konsultroll

Före detta socialchef i Ljusdals kommun sluter cirkeln genom att återkomma som konsult.

Det var 2002-2007 som Leopold Stoltz var socialchef i Ljusdal innan han valde att bli kommunchef i grannkommunen Bollnäs.

– Jag hade kontrakt i Ljusdal till 2014 men ville prova något annat efter att ha jobbat som socialchef i 20 år i olika kommuner, säger Leopold Stoltz.

I fjol gick Leopold Stoltz förordnande som kommunchef i Bollnäs ut och då valde kommunpolitikerna att inte förlänga.

Visserligen hade Stoltz en anställning i grunden, men han slutade ändå med avtalspension från den 1 januari i år och fram till i mars 2014 då han fyller 65 år.

Det innebär en pension på 42 700 kronor i månaden.

– Visst hade jag kunnat gå kvar. Men det blir sällan bra med en gammal chef i samma korridor som han suttit tidigare, säger Leopold Stoltz.

Leopold Stoltz vill dock vara aktiv och har därför registrerat en konsultfirma, LS Lednings- och utredningsresurs.

Först ut att engagera Leopold Stoltz har hans gamla arbetsplats omsorgsförvaltningen på bostadsorten Ljusdal varit.

– Ska konsulthjälp hyras in är det en trygghet att veta att det finns kunskap om både arbetsplats och ämnet. Och så är fallet med Leopold, säger nuvarande socialchefen Marita Wikström.

Leopold Stoltz har redan utrett en del kring förvaltningens arbetsmarknadsverksamhet.

Nu handlar det om att stärka ledarskapet hos först och främst enhetscheferna.

– Det kan handla om att finna stöd för administrationen så att de får mer tid över för sitt ledarskap, säger Leopold Stoltz.

Stoltz har ännu inga fler uppdrag.

– Jag har inte jagat några heller. Det här är mest något för att hålla i gång intellektuellt före pensioneringen. Annars gillar jag att snickra och andra fysiska aktiviteter, säger han.