Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöldgods söker rätta ägarna

Har du blivit bestulen på några av de här sakerna under förra året. Då är det dags att höra av sig till Ljusdalspolisen.

En gång om året brukar polisen på sin hemsida annonsera ut beslagtaget stöldgods som de inte hittat någon ägare till. Nu gör de ett sista försök att finna ägarna till det lilla lager som den här gången blivit kvar hos Ljusdalspolisen.

Före den sista november måste den som gör anspråk på något av godset höra av sig till polisen.

– Hittar vi inga ägare så hälls spriten ut, de andra sakerna säljs, säger Monica Rosado vid Ljusdalspolisen.

Då säljs hela lagret på en gång, på anbud. Oftast är det auktionsfirmor som lämnar anbud och köper det. Pengarna från försäljningen går till statskassan.

Polisen rensar på det här sättet i lagret en gång om året.

– Beslaget måste ligga en viss tid först, förklarar Monica Rosado.

De grejer som nu söker sina ägare har beslagtagits under 2010.

Det är inte säkert att de saker som finns hos Ljusdalspolisen har stulits i Ljusdals kommun. Men det är beslagtaget inom Ljusdals kommun.

Den som tycker sig känna igen sina saker kan höra av sig till Monica Rosado hos Ljusdalspolisen. De måste också på något sätt visa att de äger grejorna, visa upp en polisanmälan eller liknande.