Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stökig uppladdning – men Mattias Ohlsson nära premiärseger i rallycross-SM: "Är helt nöjd"

Mattias Ohlsson knep en andraplats när säsongens första SM-deltävling i rallycross för 2400-klassen kördes på Svampabanan i Tomelilla. – Är helt nöjd. Med lite flyt hade det kunnat bli seger, summerade Bollnäsföraren efter målgång.

Rikard Gustavsson, Fjärås, var suverän i kvalet och vannsamtliga tre omgångar. Mattias Ohlsson inledde med en sjundeplats efter att ha bromsat ”på sig” vid ett tillfälle.

En andraplats blev därefter facit i omgång 2. Mattias avslutade sedan med att bli nia i det tredje åket.

– Blev torpederad både bakifrån och från sidan i mitt tredje heat. Men jag slutade trots allt som fyra sammanlagt i kvalet, berättar han.

Rikard Gustavsson vann den första semifinalen, före LeoIvarsson, Kungsbacka, samt Marcus Höglund, Finnskoga.

I den andra semin kunde Mattias Ohlsson ta ledningen och därefter hålla undan in i mål. Karlskronas Rasmus Olsson följde som tvåa, före Niclas Härdevik-Norström, MSK Hammaren.

I finalen tog Rikard Gustavsson hand om kommandot på startplattan, följd av Mattias Ohlsson. Så blev även ställningen när målflaggan föll fem varv därefter.

– Försökte vara lite taktisk i samband med att jag valde alternativ spåret. Men tyvärr missade jag en växel – råkade i stridenshetta på i fyran istället för tvåan – så jag fick nöja mig med andra plats, förklarar Mattias vidare.

Trots allt ett lyckat avslut på lördagen.

– Ja, för det blev ju inte alls den uppladdning jag hoppats på. Bussen pajade nämligen på väg ner till Skåne och vi kom inte fram förrän klockan ett på natten. Så visst, det här känns ändå skönt!

LÄS MER: Ohlssons sagolika cross i historisk SM-final: "Känner mig tagen"

Regerande svenska mästaren i 2400-klassen Per Engstrand, Ljusdal, har tills i år tagit klivet över till Super Car 2wd (före detta Supernationella). Han körde emellertid med sin fjolårsmotor denna gång eftersomden nya inte blivit färdig i tid.

Per slutade femma, nia respektive åtta i kvalomgångarna. Förgasarkrångel samt en bökig start i det tredje åket sinkade.

Dessvärre kom Per sedan för sent till start till sin semifinal och nekades start.

– Tvåminutersregeln hade hunnit passera. Problemet var att vi aldrig hörde signalen, vi stod längst ner i depå och där fungerade inte högtalaren.

Men tävlingsledningen var obeveklig.

– Bilarna stod kvar på startplattan när jag kom fram. Känns surt att inte få chansen, suckar Per.

Vann finalen gjorde Mikael Sandberg, Kalix, efter attkvalettan Patrik Ydrefalk, Laxå, kraschat rejält in i räcket i första kurvan efter start.

Kurt Eliasson