Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stödgala samlade in över 20 000 kronor

Med Clownen Manne, trumskola, Trollkarlen Jakob och artister som Stefan Sundström, Klint Olle och Västerbrokören lockade stödgalan Nu räcker det mycket folk till Rosehills på söndagen.

Över 20 000 kronor samlades in som kommer att gå till att betala böter för de kärnkraftsmotståndare som utförde en blockad mot reaktorbygget i Olkiluoto i augusti i år.

– Sammanlagt ska vi betala 60 000 kronor i böter, kan vi samla in en del av de pengarna är det jättebra, konstaterade My Leffler, som själv var på plats i Olkiluoto.

Stödgalan inleddes redan på eftermiddagen med aktiviteter för barnen.

Kvällsprogrammet inleddes sedan med en intim spelning i glashuset med Stefan Sundström.

Alla artister som uppträdde på galan ställde upp gratis. Mellan akterna informerade My Leffler om kärnkraftverken i Olkiluoto och påpekade att de inte ligger långt från Hälsingland. Till Söderhamn är det bara 20 mil och till Ljusdal är det 26 mil.

I augusti genomfördes en blockad vid bygget i Olkiluoto med omkring 150 demonstranter. Över 50 av dem greps och dömdes till böter. Det var för att hjälpa dem att betala som stödgalan arrangerades.

Vid 19.30 hade över 20 000 kronor samlats in. Och arrangörerna trodde att mer pengar skulle rulla in under kvällen då flera akter återstod.