Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöd unga förare

Alla ni som har så svårt att hålla 50 inom norra Edsbyn och får en kick av att köra farligt fort efter 301:an: ni leker inte bara med era egna liv.

Det måste bli ett slut på fartfyllda lekar med bilar som i många fall körs av nybakade körkortsinnehavare! Efter norra delen av Långgatan centrala Edsbyn har dessa lekar pågått en längre tid och vi som bor nära hör och ser hur dessa oerfarna unga bilförare, trampar gasen i botten och kör i kapp efter Långgatan och passera då och då på fel sida om en refug nära korsningen vid Norra torget, för att vinna loppen!

I våras skedde en olycka efter Långgatan då en ung kille körde för fort och en ung fotgängare som på skoj klev ut i körbanan framför bilen blir överkörd.

En fruktansvärd olycka skedde fredagen den 28 augusti efter en annan av de sträckor dessa unga förare testar farligt höga hastigheter, nämligen efter Voxna-vägen.

Alla ni som har så svårt att hålla 50 inom norra Edsbyn och får en kick av att köra farligt fort efter 301:an: ni leker inte bara med era egna liv. Ni föräldrar till unga killar som roar sig med att köra fort tänk på att era söner är ansvarig för sina vänners säkerhet!

Prata med killarna för nästa gång kan det vara de som tappar herraväldet över bilen.

Värna om säkerheten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel