Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöd till lanthandelns utveckling

Ovanåkers kommun satsar 10 000 kronor i projektet Kartläggning och utveckling av landsbygden och dess villkor. Denna medfinansiering gäller för Voxna livs och Viksjöfors handel.

Tidigare har kommunen varit med och stöttat Landsbygdshandelns främjandes kompetens- och utvecklingsprogram Affär på landet. Efter det kom projektet Tillgänglighet och samverkan i Gävleborgs län, som båda fick 20 000 kronor per år i bidrag från Ovanåkers kommun just för Voxna livs och Viksjöfors handel.

Det nya projektets målsättning är att förbättra landsbygdsbutikernas möjligheter att erbjuda konsumenter, företag, turister med flera en attraktiv butiksmiljö.

Det handlar också om att kunna erbjuda ett bra utbud av varor och tjänster. Man hoppas att dessa insatser ska öka förutsättningarna för att livsmedelsaffärerna ska kunna överleva och även utvecklas.

Pengarna tar kommunen ur Växtkraft-anslaget.