Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöd för Biografteatern

Kommunalråden i Bollnäs har skickat en förbindelse till Boverket om att stödja Kilafors Biografförenings planerade utbyggnad av Biografteatern med 30 procent – cirka 1,2 miljoner kronor – av kostnaden för projektet.

I slutet av februari sa kommunstyrelsen nej till bidraget – som är en förutsättning för att Boverket ska kunna gå in med bidrag till halva kostnaden för projektet i Kilafors. Motiveringen var att det saknas pengar.

Nu har kommunalråden Olle Nilsson Sträng (S) och Evy Degerman (C) ändå skickat in en förbindelse till Boverket om stöd till projektet i Kilafors.

- Det är en avsiktsförklaring, som Boverket har lovat godta för att kunna pröva föreningens ansökan igen. Vi har inga pengar till detta nu, men har för avsikt att stödja projektet i budgeten för nästa år – under förutsättning att andra finansiärer står för återstående kostnader, säger Evy Degerman.