Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöd för Biografteatern

Kommunalråden i Bollnäs har skickat en förbindelse till Boverket om att stödja Kilafors Biografförenings planerade utbyggnad av Biografteatern med 30 procent – cirka 1,2 miljoner kronor – av kostnaden för projektet.

Annons

I slutet av februari sa kommunstyrelsen nej till bidraget – som är en förutsättning för att Boverket ska kunna gå in med bidrag till halva kostnaden för projektet i Kilafors. Motiveringen var att det saknas pengar.

Nu har kommunalråden Olle Nilsson Sträng (S) och Evy Degerman (C) ändå skickat in en förbindelse till Boverket om stöd till projektet i Kilafors.

- Det är en avsiktsförklaring, som Boverket har lovat godta för att kunna pröva föreningens ansökan igen. Vi har inga pengar till detta nu, men har för avsikt att stödja projektet i budgeten för nästa år – under förutsättning att andra finansiärer står för återstående kostnader, säger Evy Degerman.