Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stockholmsduo satsar i Ljusdal

Sedan knappa två månader tillbaka driver Jonny Stjernfelt och Robert Stråhle sitt företag IT-reparatörerna i Ljusdal.

De reparerar till största del mobiltelefoner, men också surfplattor samt datorer och planerar att stadigt utveckla verksamheten.

De håller till i ett litet rött hus mitt i centrala Ljusdal. Stockholmskillarna som valde att fly storstaden och landa i lilla Ljusdal.

– Vi kände att det fanns bättre förutsättningar här uppe än i Stockholm – både när det kommer till utvecklingsmöjligheter och främst personalfrågan. Det är ganska tufft med personal i Stockholm, säger Robert Stråhle.

De har haft tankar på att starta i gång företaget i just Ljusdal sedan ungefär ett år tillbaka. Grundtanken var Sveg, men Ljusdal låg bättre till i närhet till Stockholm och när det gäller postförbindelser. Något som är viktigt i deras arbete, som går ut på att människor skickar sina trasiga elektronikprylar till dem.

Via webbsidor vill de få kunder att köpa reparationer, men har också avtal med butiker som skickar sina kunder till dem för lagning.

– I dagsläget har vi ett 30-tal butiker som skickar till oss, men vi siktar på 150 framöver, berättar Robert Stråhle.

Ytterligare ett sätt att få sina prylar lagade hos IT-reparatörerna är att besöka deras lokal.

– Vi tar självklart emot kunder som kommer in, och det har redan dykt upp ett par Ljusdalsbor. Då försöker vi fixa telefonen på en, en och en halv timme. Vi prioriterar så klart kunder som kommer till butiken.

I nuläget är de totalt fyra killar som arbetar på IT-reparatörerna, efter att de i kontakt med Arbetsförmedlingen fått in två stycken praktikanter på sex månader.

– Men de gör så bra i från sig, de lär nog bli anställda långt innan dess, säger Robert Stråhle.

Planen framöver är att anställa fler.

– Det finns mycket jobb att utföra, men än har vi inte kapaciteten att ta oss an allt. Vi håller på att bygga upp ett lager, snart hoppas vi att vi är i full gång, säger Robert Stråhle.

De två som just nu har praktik på IT-reparatörerna har aldrig förut arbetat med att laga mobiltelefoner.

– Men jag har lagat datorer förut, säger Jan-Olof Kärsö.

Niklas Wåhlén däremot är helt ny på området – vilket inte verkar vara några problem. De båda får hjälp av Jonny Stjernfelt, som är den tekniskt lagda av de två ägarna.

– Till en början kändes det som att man inte skulle klara av det, men nu känns det bra och jag trivs med att arbeta här, säger Niklas Wåhlén.