Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stockholmare på vallfärd efter pimpel-is

Isbristen förde mälarfiskare norrut för att avsluta sin tävlingsserie.

– Tänk att en is kan var så åtråvärd att man åker 80 mil, säger Carina Widerberg från Täby pimpelfiskare.

Tillsammans med 14 andra fiskeentusiaster startade hon klockan sex på söndagsmorgonen i Bromma, och var framme vid Breasens is runt tio.

– Först tänkte vi fiska på en is i Bollnäsområdet, men där fanns ingen bra is heller. När jag pratade med Bernt Forsblom på Färila fritid fick vi hjälp. Han gav oss en bra vägbeskrivning till Breasen, säger Carina Widerberg.

Föreningens ordförande är Jocke Åklint.

Har det gått bra att fiska i dag?

– Nej, säger Jocke Åklint bestämt. Men det är något som inte stämmer.

Det visar sig snart att det gått bra för de flesta medlemmarna, utom just för ordföranden. Efter ett tag ger han med sig och erkänner att det i stora hela gått fint.

Årets storfiskare på plats är Anna Ljungqvist. Hon drog tidigare i år upp en abborre på 900 gram. Och hon vet hur den bäst ska tillagas.

– Man tar smör, vatten, dill och persilja, vitpeppar och salt. Sedan låter man koka upp abborrarna i det. Det ska inte vara mycket vatten. Sedan är det godast att äta färskpotatis till, och en vermouthsås om man ska vara avancerad, säger Anna Ljungqvist.

Dagens mesta vinnare blev Gunnar Blomberg på 2908 gram abborre.