Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnorna gör gärna ny "SATC"-film

/
  • Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon och Kim Cattrall vid galapremiären av

Att kritikerna sågar nya filmen, det struntar de fyra kvinnorna i "Sex and the city 2" i. Om bara publiken vill gör de gärna en tredje biofilm om modekvartetten från New York.

- Det finns mängder av stories att berätta om dem, säger Kim Cattrall, som spelar Samantha.

Annons

Den nya biofilmen, som hade världspremiär på torsdagen, har inte bemötts särskilt positivt av kritikerna. Chris Noth, som spelar Mr Big, säger:
- Men det är väl typiskt, så fort som publiken tycker om någonting, så ska kritikerna vara där och hugga.
Nu verkar detta inte vara någonting som de fyra huvudrollsinnehavarna bryr sig om. Samtliga är sprudlande glada och verkar se fram mot en eventuell fortsättning. Men vad som ska hända där, det tänker de inte på.
- Det är upp till Michael Patrick King, som skriver och regisserar, säger Sarah Jessica Parker.
- Allt finns i hans huvud. Jag har faktiskt aldrig funderat på saker som "visst vore det kul om Carrie fick vara med om det och det". Jag har väntat in Michael Patricks manus, läst det och sedan har vi bestämt oss för att filma.

Michael Patrick King
skulle också han gärna göra en tredje biofilm, men det kommer i så fall att dröja.
- Jag gör det inte om jag inte kommer på en bra story först. Och det dröjer. Ännu en biofilm skulle inte kunna göras förrän om ett par år, och då gäller det att ta hänsyn till att tjejerna har blivit ett par år äldre och till hur världen ser ut. Men visst, det skulle vara kul.
Det är tolv år sedan tv-serien "Sex and the City" hade premiär. Sarah Jessica Parker minns:
- När vi gjorde pilotavsnittet så kände jag, att det fanns någonting där, att det skulle kunna bli någonting bra. Men ingen av oss hade självfallet kunnat drömma om att det skulle bli den internationella megasuccé som det har blivit.

Och denna succé har nu gjort Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis och Cynthia Dixon till världsstjärnor, igenkända vart de än beger sig. Och succén fortsätter inte minst genom att tv-serien ständigt finns tillgänglig som dvd-box eller i repriser. Det har gett dem alla roller de kanske annars inte skulle ha fått - nu senast fick Cattrall mycket beröm för rollen som iskall sekreterare i Roman Polanskis "The ghost writer".
Mest känd har Parker blivit, och hon har också varit en av producenterna till "Sex and the City 2". Men nu ska hon ta ledigt efter ett par år med hårt arbete.
- Från början av juni har jag ledigt hela sommaren. Jag ska bara vara med barnen och familjen och ta det lugnt. Det ser jag fram emot.

Gunnar Rehlin/TT Spektra

Mer läsning

Annons