Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnor tar sig vatten över huvudet

/
  • Efter en 17 år lång NHL-karriär tycker Börje Salming att det är roligt att få chansen att prova på några andra sporter. Här poserar han till höger om världens starkaste man Magnus Samuelsson.
Foto:

De är 16 av våra största idrottsstjärnor. I TV 3:s nya höstsatsning möts de i ett 30-tal OS-grenar.

- Riktigt pirrigt, säger Börje Salming.

Annons

Vid ena änden av simbassängen värmer Ingemar Stenmark upp inför en skrattande Jesper Blomqvist, vid den andra klappar Börje Salming om Thomas Ravelli. Det är minst sagt stjärnspäckat när inspelningen av TV 3:s kommande höstsatsning "Superstars" äger rum på Eriksdalsbadet i Stockholm.
Totalt 16 svenska idrottslegendarer tävlar i programmet, som i höst gör comeback i tv-rutan efter några års uppehåll. De stojar med varandra, ser ut att trivas ihop.
- Att få umgås med andra trevliga idrottsmän är jätteroligt, vi har rätt mycket gemensamt. Och att det är en lagtävling gör det extra kul. Jag har ju tävlat i en individuell sport, säger Ingemar Stenmark. 

Slalomkungen brukar inte synas i tv särskilt ofta, men "Superstars" kunde han inte tacka nej till. Fast att han skulle upprepa succén från 1996, då han gick och vann alltihop, tror han inte.
- Det blir nog ganska svårt att vinna. Det är många som är duktiga här, säger han blygsamt.
- Det här med tävlingsbiten har jag lagt åt sidan. Visst är det kul att prestera, men inte jätteviktigt.

Simning hör knappast till Ingemar Stenmarks favoritgrenar, men 25 meter i vatten klarar den vältränade 53-åringen utan problem. Även Börje Salming, som säger sig vara nybörjare på de flesta grenar i programmet, håller sig flytande.
- Jo, det gick väl bra. Det närmaste jag kommer simning normalt är ju poolen hemma, och där leker jag mest med ungarna, skrattar han.
Efter en 17 år lång NHL-karriär tycker han det är roligt att få chansen att prova på några andra sporter.
- Det är riktigt pirrigt, man har ju inte en aning om vad man håller på med. Allting är nytt. Jag har inte sett någonting som påminner om hockey.

Anders Knave, programchef på TV 3, tycker det är en perfekt mix på deltagarna. Samtliga har medaljer från stora mästerskap med sig i bagaget, men de kommer från vitt skilda sporter.
Han medger att kanalen tagit intryck av SVT:s succéprogram "Mästarnas mästare", som sändes i våras.
- Vi noterade att det lockade en yngre målgrupp, säger han. 

Ninna Prage/TT Spektra

Mer läsning

Annons