Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnkock till den nya Alfta Rehab satsningen

Stjärnkocken Roland Persson är den tredje personen i den trio kända matpersonligheter som ingår i nysatsningen vid Alfta Rehab Center. I väntan på nästa veckas presskonferens får vi dock hålla oss till tåls med hur den slutgiltiga nysatsningen kommer att te sig.

I går smygöppnade Alfta Quren, nysatsningen vad gäller matserveringen/restaurangen vid Alfta Rehab Center. Nästa vecka kommer ett nytt bolag att bildas och vid en presskonferens dagen efter ska den här satsningen presenteras.

Så långt har avslöjats att en trio tungviktare inom restaurangbranschen ska vara med i satsningen och driva mat- och hotelldelen vid Alfta Rehab.

Tidningen lyckades dock få fram två av namnen vilka var Ia Orre Montan, Stockholm och Kaija Carlson från Uppsala. I går vid smygöppningen av Alfta Quren fanns den tredje personen på plats, nämligen stjärnkocken Roland Persson, Stockholm.

I Roland Perssons meritlista finner man bland annat att han blev årets kock 1990, köksmästare under 15 år vid Franska matsalen på Grand Hotel i Stockholm, han har erhållit Gastronomiska akademiens guldmedalj och under flera år ingått i kocklandslaget. Nu driver han restaurangen Carl Michael mitt emot Gröna Lund i Stockholm.

Men inte heller Roland Persson ville säga mycket mer än att det var ett stort projekt på gång som de ville berätta mera om på den kommande presskonferensen.

– Den officiella öppningen kommer att ske i augusti och tills dess är det en intrimningsperiod för personalen bland annat, sade han.