Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnklart på Sommartrivsel

På Östra berget är dags för Sommartrivsel på torsdagarna under juli. Nyheter för i år är kördueller, inträde – och större artister än någonsin.

Nina Söderquist, Gladys Del Pilar, Andreas Johnsson – och Tommy Nilsson som huvudnummer under varsina torsdagar. Han samtalar med konferencieren Per-Erik Sortti om hur de fick ihop stjärnartisterna

- Det var inte svårt, de ser fram emot att uppträda här, säger Johnny Olsson.

Först ut bland huvudartisterna är Nina Söderquist från Alfta – som på allvar etablerat sig som artist. Hon har bland annat ställt upp i Melodifestivalen och Så ska det låta – och i fjol sjöng hon Allsång på Skansen.

- Det blir allsång här också, säger Per-Erik Sortti och räknar också in lekar, god mat och en körduell som stolta inslag i programmet.

Körduellen är nytt inslag för i år. Varje trivselkväll får två körer tävla mot varandra och publiken bestämmer vem som ska gå vidare. Under sista trivselkvällen, den tjugotredje juli, blir det final, säger Per-Erik Sortti.

Kapellmästare blir Thomas Jutterström, i vanlig ordning.

- Det var någon som sade att det är tjugonde gången för mig, det känns otroligt, säger han.

Nytt för i år är också att Sommartrivsel för första gången tar ut ett inträde på 40 kronor. Men Johnny Olsson tror inte att publiktillströmningen minskar för det.

- 40 kronor är ju ingenting, hur många koncerter kostar så lite? säger han och pekar retoriskt på affischen med stjärnartisterna.

- Och glöm inte att vädret ska bli bra, fyller kapellmästare Thomas Jutterström i.