Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnklart på Sommartrivsel

På Östra berget är dags för Sommartrivsel på torsdagarna under juli. Nyheter för i år är kördueller, inträde – och större artister än någonsin.

Annons

Nina Söderquist, Gladys Del Pilar, Andreas Johnsson – och Tommy Nilsson som huvudnummer under varsina torsdagar. Han samtalar med konferencieren Per-Erik Sortti om hur de fick ihop stjärnartisterna

- Det var inte svårt, de ser fram emot att uppträda här, säger Johnny Olsson.

Först ut bland huvudartisterna är Nina Söderquist från Alfta – som på allvar etablerat sig som artist. Hon har bland annat ställt upp i Melodifestivalen och Så ska det låta – och i fjol sjöng hon Allsång på Skansen.

- Det blir allsång här också, säger Per-Erik Sortti och räknar också in lekar, god mat och en körduell som stolta inslag i programmet.

Körduellen är nytt inslag för i år. Varje trivselkväll får två körer tävla mot varandra och publiken bestämmer vem som ska gå vidare. Under sista trivselkvällen, den tjugotredje juli, blir det final, säger Per-Erik Sortti.

Kapellmästare blir Thomas Jutterström, i vanlig ordning.

- Det var någon som sade att det är tjugonde gången för mig, det känns otroligt, säger han.

Nytt för i år är också att Sommartrivsel för första gången tar ut ett inträde på 40 kronor. Men Johnny Olsson tror inte att publiktillströmningen minskar för det.

- 40 kronor är ju ingenting, hur många koncerter kostar så lite? säger han och pekar retoriskt på affischen med stjärnartisterna.

- Och glöm inte att vädret ska bli bra, fyller kapellmästare Thomas Jutterström i.