Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnglans på Bollnästrav

Världsstjärnan Adrian Chip, som ägs av bland andra Peter Forsberg, årsdebuterade på Bollnästravet i måndags. Och mosade allt motstånd.
– Nästa år kanske vi startar i Elitloppet, sa Robert Bergh.

Adrian Chip slutade tvåa i Hambletonian, det största loppet i hela världen för treåringar, 2007 och nu har femåringen snart tjänat ihop tio miljoner kronor.

I gårdagens start på Bollnäs var Bergsåkershästen storfavorit och med 700 meter kvar lämnade han förste utmanare Stig H Johanssons Fama Currit långt bakom sig.

In på upploppet jagade Bergh ivrigt på sin häst – men någon trötthet kände inte Adrian Chip av.

– Han slappnade av rent psykologiskt och tyckte att han redan gjort sig jobb när segern var klar.

En annan världsstjärna, Järvsöfaks, visade också upp sig under gårdagen och han hade som väntat inga problem att ta karriärens 191:a seger. Nu funderar Jan-Olov Persson på om det ska bli start i Elitkampen eller inte sista helgen i maj på Solvalla.

– Jag vet inte hur det blir, men det här var ett gott besked i alla fall. I år är i alla fall första gången de ringt från Solvalla och bett mig starta. Det känns ju kul att veta att vi finns, sa Persson.

Annars är det stora målet SM i slutet av augusti för Järvsöfaks.

– Det vore roligt att vara med där en sista gång eftersom han vunnit det fyra gånger tidigare, sa Persson.