Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärngänget i Rengsjö

I fjol blev det över tre miljoner kronor och nytt rekord för Thomas Lönn.
Och Bollnästränaren fortsätter att spänna bågen högt.
Till sin hjälp har han ett koppel med stjärnhästar.
– Det ser ut att bli ett roligt år, och jag hoppas vi kan matcha förra säsongens siffror, säger Thomas.

Det här året har inletts lite segt för stall Lönn, mest på grund av vissa problem med inflammationer. Därför har det blivit färre starter än vanlig och mer träning hemma på gården. Trots det ser det riktigt ljust ut för verksamheten i Rengsjö.

– Det har absolut inte gått dåligt, men det finns mer att hämta om man säger så, säger Thomas.

Största stjärnan, Nobless Amok, har redan gjort sin årsdebut och nu preparerar man henne för start i Umeå i slutet av april då det är V75.

– Hon kommer vara med bra även i år, även om det kommer bli tuffare. Hon möter bra hästar hela tiden och har sprungit på sig mycket pengar. Men hon kommer vara med på V75 i sommar och det är kul att ha en sån häst, hon är behaglig att hålla på med, säger Thomas, som förra året fick se sitt stjärnsto vinna tre gånger på V75.

Bakom Nobless Amok finns sedan en handfull hästar som alla kommer synas en del i TV om de håller sig friska. Största förhoppningarna har Thomas Lönn på trion Bachelores Dream, Go D.Aragorn och Perle d´Inverne.

– Perle d´Inverne har jag alltid tyckt varit bra, men hon har varit väldigt skadedrabbad. Funkar hon kan det bli en klassklättrare i år och sommarens utropstecken, säger Thomas.

– Go D.Aragorn sprang 14,7 i sin tredje start och kan också bli ett stort utropstecken. Där siktar vi på V75 i Umeå. Bachelores Dream är den som kan ha mest att hämta i årgångsloppen. Hon är bland annat anmäld till Drottning Silvias Pokal.

I stallet finns också ett fint nyförvärv i kallblodshingsten Tejas som i fjol var topprankad i Sverige i sin årskull. Där är det norska derbyt som väntar.

– Underbart med ett sånt kallblod. Han är en sån typiskt rolig och lite småbusig hingst, säger Thomas.