Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan lämnar Edsbyn

Mattias Hammarström lämnar Edsbyn.
Därmed tappar klubben sin främste målskytt den förra säsongen.

– Jag vill bo med min tjej och det blir spännande med en ny utmaning, säger 28-åringen.

Mattias Hammarström avslöjade för några veckor sedan att han kunde vara på väg bort från Edsbyn.

På måndagen blev det också en verklighet. Ny klubbadress blir förra säsongens kvallag Sirius och kontraktet är på 1+1 år.

– Det blir spännande, jag har inte skrivit på än, men jag tackade ja via telefon i dag. Det verkar satsas där och är drag runt bandyn igen, säger Mattias, som efter sina år i Edsbyn vet att det är ruggig stämning på Studenternas när Sirius spelar bra.

– Det finns stort intresse om det går bra för laget, vi spelade ju semifinal mot dem för några år sedan och då var det väl 8 000 på läktaren.

En stor anledning till Mattias byte av klubb är inte sportsliga, utan rent privata. Flickvännen Ylva studerar till läkare i Uppsala och den situationen gillade ingen av dem.

– Det kommer bli skönt att börja leva familjeliv vid sidan av bandyn. Spännande också att flytta till ett större ställe också även om jag i grund och botten är en "bypöjk".

Kommer du jobba vid sidan av, eller har du fått ett bud som gör att du bara spelar bandy

– Det är ett helt paket de tagit fram med jobb och boende och bandy. Det kommer bli bra.

När flyttar du ner?

– Det är ingenting klart, de letar en lägenhet åt mig. Jag blir säkert hemma i Edsbyn mycket i sommar. Får väl träna lite själv och kanske får jag åka ner på Ön och vara med nån där gång också.

För Edsbyns del så innebär tappet av Hammarström ett tungt avbräck. Förra säsongen svarade anfallaren för 41 mål och säsongen innan 35 mål i grundserien.

I ett pressmeddelande på Edsbyns hemsida säger klubbens sportchef Stefan Karlsson så här: "Edsbyn tackar honom för allt han gjort för klubben och önskar honom lycka till i sin nya klubb, Mattias blir inte lätt att ersätta".