Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stinkbomb hindrade inte Mustasch

/

Sångaren är nyvaken och en stinkbomb släpps i lokalen. Men Mustasch är proffs på scenen. När de spelar existerar inte trötthet och ingen lämnar lokalen, trots den starka lukten av avlopp.

Annons

Klockan är strax före 23 och det är trångt i Mustaschs lilla loge intill baren på Tranan. Trummisen Danne McKenzie värmer upp armarna med hjälp av ett gummiband, innan han lägger i från sig det till förmån för tandborsten.
- Det är en konstig grej, alla borstar tänderna innan giget, säger Danne.
Några minuter innan det är dags att gå på scenen dyker även sångaren upp.
- För 20 minuter sedan sov jag, berättar Ralf Gyllenhammar.
Under kvällen ska de köra de en låt som de tidigare inte spelat live, "The Man The Myth The Wreck". Detta efter att de hört en radiointervju med basisten och sångaren i det finska symfoniska metal-bandet Nightwish, i vilken han fick välja två låtar till programmet. Mustaschs "The Man The Myth The Wreck" var den första han valde.
Efter några uppsjungningsvrål är Mustasch redo att gå upp på scenen.
Alla 700 förköpsbiljetter är sålda och åtminstone majoriteten av de 160 biljetter som såldes i entrén likaså. Nästan alla besökarna finns framför och i närheten av scenen. Och de blir knappast besvikna. Mustasch är proffs.
När endast några låtar återstår sprider sig en stank i lokalen.
- Det luktar bajs! vrålar Ralf, men fortsätter spelningen och presenterar kvällens överraskning – Martin "Bollnäs-Martin" Boman ska gästspela i en låt och han välkomnas på scenen med kvällens största jubel.
Efteråt berättar Tranans ägare Micke Lindblom att avloppslukten troligtvis kom från en stinkbomb. Det har hänt tidigare att någon illasinnad besökare har haft med sig en sådan

Mer läsning

Annons