Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stinas ord om bragden runt Kyrkön: "Jag är starkare än vad jag tror!"

 
Helahälsan 2020
Visa alla artiklar

Vilken egoboost! Jag har lyckats jogga 6,5 kilometer! Det är helt galet egentligen, skriver vår Helahälsan-kämpe.

Stina Nordin sammanfattar veckan som gått och säger några ord om burpees.

Vilken egoboost! Jag kan mer än vad jag tror! Jag är starkare än vad jag tror! 6,5 kilometer! Tre varv runt Kyrkön! Jag har lyckats jogga 6,5 kilometer! Det är helt galet egentligen.

Det låg en massa frustration och känslor bakom som gjorde att jag krigade mig runt det sista varvet, det var mycket terapi där. Även utan all frustration och känslor så orkade kroppen faktiskt, min kropp svarar på min träning och blir starkare. Jag blir starkare!

Läs också: Ingenting kan stoppa henne – Helahälsan-Stina om sin första milstolpe: "Så nöjd"

När Marie (Marie Snar, hälsocoach på Karma träningscenter reds. anm.) skulle presentera mitt nya träningspass såg hon lurigare ut än vanligt. Jag kände direkt att nu får jag nått att bita i.

Hon börjar med att säga: "Du behöver lite mer utmaning nu."

Läs också: Helahälsan-Stinas egna ord om senaste veckan: "Jag satt där utan att på något vis känna mig skyldig"

Jag blev direkt lite orolig för vad hon hittat på, sneglade på pappret hon håller i och det första jag läser är BURPEES längst upp.

Jag säger att jag ser ordet burpees och både Marie och Jörgen ler sådär lurigt och Jörgen säger: "Du ska nog ändå vara glad att du läser det högst upp."

Jag får förklarat för mig hur pyramiden går till, Marie visar alla övningar och jag känner nästan redan träningsvärken. Det här blir tufft! Men jag håller med Jörgen, jag är glad att burpees står högst upp.

Efter det går vi ut och där har de förberett ett ordentligt pass åt mig. Lyfta däck och stenar, kasta stubbar, springa i däck och massa annat. Skitjobbigt rent utsagt, men också så kul! Jag njuter av hur jobbigt det är, det trodde jag nog aldrig att jag skulle göra.

När jag skulle prova mitt nya pass hemma var det med en skräckblandad förtjusning. Jag var nyfiken på passet, men visste att det skulle blir riktigt jobbigt.

Läs också: Full fart framåt – Stina Nordin om oväntade peppen från Britney Spears: "Jag klarade det!"

Jag påbörjade passet och det kändes kul, jobbigt och utmanande. 40 armhävningar var jobbigast. Jag delade upp armhävningarna och jag klarade dem, båda gångerna.

Jag genomförde hela pyramiden och pulshöjarna och var sopslut efteråt. Men så nöjd! Kroppen var nöjd. Kroppen vill vara sådär sopslut!

Jag är starkare nu och min kropp vill mer. Det är en väldigt häftig känsla.

Stina Nordin

Helahälsan är ett projekt som sträcker sig från slutet av mars fram till midsommar 2020. Vi får följa Stina Nordin från Järvsö som ska få hjälp med att lägga om sitt liv och bli mer hälsosam. Till sin hjälp har hon personliga tränare på Karma träningscenter i Bollnäs. Varje vecka kan du läsa om hennes träning, kost och alla utmaningar hon ställs inför.