Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina tog andra VM-guldet

Veteranen Tomas Burvall har länge varit Bollnäs egen kung i frisbeevärlden.

Men nu kommer också BOGUS-tjejerna!

På fredagen tog Stina Persson sitt andra guld vid VM i Florida, den här gången i grenen SCF.

På onsdagen slog den rutinerade 35-åringen alla, inte minst sig själv, med häpnad då ett jättekast på 103 meter gav guld i längd.

Och formstarka Stina Persson fortsatte i samma glänsande stil på torsdagen då i disciplinen SCF, där det gäller att fånga sitt eget kast på så lång sträcka som möjligt.

Det blev en nervös väntan under poängräkningen, till slut vann jag med sex poängs marginal, berättar en överväldigad Stina.

– Jag har svårt att greppa det här, att jag skulle vara bäst i världen!

I dagens andra gren, DDC i par med Regina Olnils, fick Stina dock nöja sig med ett nog så stiligt silver efter knapp finalförlust (1315) mot ett amerikanskt lag.

I herrarnas SCF slutade Jonas Bengtsson på en åttonde plats och Micke Zewgren på en elfte plats efter stabilt spel. Desto bättre gick det för Zewgren i discathon där han till slut tog en strong åttonde plats.