Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina Nordins ord om första mötet: "Tufft att få det så konkret hur dåligt min kropp mår"

 
Helahälsan 2020
Visa alla artiklar

Under första veckan av Helahälsan utvärderar Stina Nordin det första mötet med sina hälsocoacher och hur svårt det var att komma till insikt med hur dåligt hennes kropp mår i dag.

Nu är det igång på riktigt! Och det känns jättekul och spännande.

Läs också: Hon ska lägga om sitt liv i Helahälsan 2020 – för sonens skull: "Jag HATAR verkligen burpees"

Peppade mig lite extra med att köpa lite nya träningskläder och skor. Det var jättenervöst i tisdags! Jag såg fram emot att äntligen få starta och att äntligen få träffa Marie och Jörgen, men nervöst var det! Vi vägde, mätte och testade mitt nuläge och pratade om allt möjligt i mitt liv som på ett eller annat sätt påverkar min hälsa.

Läs också: Stina kickar igång Helahälsan 2020 – med styrketest och invägning: "Försöker att inte se livrädd ut"

Det var både nyttigt och intressant, men också väldigt tufft att få det så konkret hur dåligt min kropp mår. När jag åkte hem från första träffen var jag ganska låg, men också kanske mer beslutsamt att göra det här. Min kropp är inte hälsosam och jag ska ändra på det. Punkt slut!

I onsdags fick jag mitt kostupplägg, handlingsplan och ett träningspass att göra hemma. Så kvällen bestod av planering, handling och viss matlagning för att kunna komma igång med allt i torsdags.

Läs också: Vägen till en hälsosammare livsstil: Sex måltider per dag och 5 000 steg

Jag kommer att använda en app för att registrera mitt matintag och min träning. Upplägget är att jag kommer att äta sex gånger om dagen, tre huvudmål (frukost, lunch och middag) och tre mellisar. Jag ska träna en till tre gånger i veckan och komma upp i minst 5 000 steg varje dag. En gång i veckan kommer jag att träffa mina coacher för uppdatering, samtal, vägning/mätning och träning.

Jag är så tacksam över den här chansen!

Följ Helahälsan 2020 på Facebook

Stina Nordin