Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stillmark i målform - nyckel för HuFF

Med två mål och 90 minuters speltid i förra omgången är Joel Stillmark tillbaka på allvar.
Nu ska han hjälpa sitt Hudiksvalls FF till säsongens tredje seger när Östersund kommer på besök till Glysisvallen.

På Sparbanken Arena har det bara blivit en seger för Hudiksvalls FF i seriens inledning.

På torsdagen springer laget ut för premiär hemma på Glysisvallens naturgräs, när Östersund kommer på besök.

Då är det bra läge för andra trepoängaren hemma i Hudiksvall.

– Hemmaspelet har lämnat mycket att önska. Nu när det blir match på Glysisvallen hoppas jag att det kan bli någon form av nytändning, men det ska väl inte spela så stor roll egentligen, säger Joel Stillmark.

Varför det gått trögt på hemmaplan, och under säsongsinledningen överlag, är svårt att sätta fingret på.

– Kollar man i tabellen har vi mött en del bra lag här hemma. Vi har nog spelat lite bättre på bortaplan och i alla fall fått bättre utdelning, säger Joel Stillmark.

Vad beror det på tror du?

– Jag vet inte om vi känner att vi måste vara mer spelförande hemma och kan spela med mindre press på bortaplan. Det är svårt att säga, men är man inte på tårna i den här serien så blir det inte många poäng.

I förra omgången, 2–2 borta mot Härnösand, spelade Stillmark hela matchen. Det kryddat med två mål gjorde att HuFF fick med sig en poäng hem.

– Det var på första 90-minutaren på säkert två år så det var jäkligt roligt, även om mycket vill ha mer. Det kändes som vi med lite mer flyt och skärpa hade kunnat vinna den matchen, säger Joel Stillmark.

Du känner dig inte sliten nu efter första hela matchen?

– Det var första seriematchen från start och innan dess spelade jag nästan 80 minuter i DM-finalen. Visst tar det lite längre tid att återhämta sig, men det har känts bra och det är roligt att spela fotboll igen efter många timmar på gymmet.

Östersund ligger sexa i tabellen och har bara förlorat två av åtta matcher. Men får Hudiksvalls FF i gång målskyttet vet man att allt kan hända.

– Jag får försöka hålla i målformen så kanske det blir tre poäng, säger Joel Stillmark.