Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stilla vandring med livekonsert och skivsläpp

Stilla vandringarna i Järvsö går mot säsongslut. Haga kammartrio bjöd på livemusik till den avslutande meditationen.

Det blev en annorlunda avslutning på tisdagens Stilla vandring i Järvsö. Den dag som bestått av vandring, qigong och meditation utan ett enda ord avslutades nämligen med livemusik och skivsläpp.

Nu var det ingen konsert i vanlig bemärkelse som framfördes i S:t Persgården. Haga kammartrio är nämligen ute på en releaseturné för sin nya skiva.

– Det är första gången jag varit med om att spela för en liggande publik som har tillåtelse att somna. Det blir en speciell stämning även för oss som spelar, säger flöjtisten Sareidah Hildebrand.

Skivan heter Awakening och består av avslappningsmusik som är skriven av Fredrik Holm. Han spelar själv fagott och trion kompletteras med Joakim Lundström på gitarr.

Från S:t Persgården är det en alldeles vanlig promenad till en början. Men väl framme vid stigen som leder runt Kyrkön förändras allt:

– Ta ett djupt andetag och gå in i tystnaden, säger Mona Ringfelter och det blir knäpptyst. Ingen säger någonting på den dryga timme som promenaden tar.

Stilla vandring är ett sätt att må bra som nu kommer att bli vida känt. Tv-programmet Fråga doktorn har nämligen varit i Järvsö för en inspelning. Programmet kommer att sändas den 17 oktober.