Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenhård kamp i Siljasvängen

Sista sträckan avgjorde kampen om totalsegern i rallyt Siljasvängen. Sten-Erik Eriksson från Sundsvall blev den som drog det längsta strået fast det satt hårt åt.


Årets sjätte deltävling i Hälsingeserien, med SMK Hälsinge som arrangör, hade start och mål förlagt till Via. Två sträckor kördes två vändor, totalt 2,2 mil.

I fyrhjulsdrivna klassen tog 66-årige Sten-Erik Eriksson (med Niklas Hägg som kartläsare) ledningen på sträcka 1. Drygt tre sekunder skilde här till arrangörsklubbens Henrik Nyberg.

Även den andra sträckan vanns av ”Stene” innan Nyberg kunde vända på steken på SS 3. Inför slutsträckan skilde tre sekunder mellan de båda till Sundsvallsveteranens fördel.

Här fick Sten-Erik till en perfekt styrning, samtidigt som Henrik Nyberg drabbades av något elfel som sinkade tempot. Därmed var saken var klar.

I tvåhjulsdrivna klassen kunde Pär Swedh ta kommandot redan från start. Hudikföraren körde fort även i fortsättningen och säkrade förstaplatsen med hela 13,5 sekunder i rygg på Almunges Torbjörn Jansson.

Patrik Flodin ställde upp i Volvo Original. Främsta motståndet bjöd Ilsbokollegan Jonas Edlund, som bara var 4,8 sekunder efter i mål.