Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenegård viktig för besöksnäringen

Vid sommarens början kände vi i Järvsörådet en viss oro inför sommarsäsongen på Stenegård, som ju både för oss och för hela Ljusdals kommun är en viktig plats.

När vi nu vid sommarens slut blickar tillbaka och gör en utvärdering, kan vi konstatera att Stenegård sommaren 2011 skötts på ett mycket bra sätt. Trädgården har varit tilltalande och hela området välkomnande. Stene har därför i sommar attraherat väldigt många besökare.

Vi anser att kommunen på ett utomordentligt bra sätt har tagit ansvar för verksamheten under sommaren 2011. Det gäller såväl fas- tighetsskötseln som skötseln av trädgården. I trädgården har ju därtill kunnat skapas ett antal sommarjobb för ungdomar.

Vi anser att det har varit särskilt positivt att en enda person, Marcus Hellsten, har haft samordningsansvaret för de olika verksamheterna. Annonseringen i tidningarna med allmänheten som målgrupp har också varit utformad så, att den inbjudit till besök.

Mot bakgrund av sommarens erfarenheter anser Järvsörådet att kommunen även fortsättningsvis bör ha ett ansvar för Stenegård och den verksamhet som bedrivs där.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel