Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenegård måste bära sina kostnader

Stenegård har i alla år gått med ett driftsunderskott som kommunen fått täcka upp med skattepengar. Det är inte konstigt att Ljusdals kommun nu gett klart besked: Stenegård måste börja bära sina egna kostnader.

Svar till Besviken Järvsöbo (9/5). Stenegård med sina byggnader och sin vackra örtagård är en fin plats som man gärna tar besökande gäster till. Dessvärre kostar det att sköta den, och Stenegård har i alla år gått med ett driftsunderskott som kommunen fått täcka upp med skattepengar. Det är inte konstigt att Ljusdals kommun nu gett klart besked: Stenegård måste börja bära sina egna kostnader, eller försvinna i den form vi känner det.

Som du säkert vet var en högljudd minoritet i kommunfullmäktige beredd att dra ner allt stöd med omedelbar verkan förra året. Majoriteten valde ändå att satsa ännu en tid, men inte på att täcka fler driftsunderskott utan på att göra Stenegård så attraktivt att folk kommer att vilja åka dit även om det kostar en slant i inträde.

I år finns det också flera spännande nyheter i trädgården, ett nytt barnområde och nya fascinerande berättelser ur Stenegårds historia och helt nya miljöer med planteringar av kulturhistoriska växter som blir en naturlig koppling till informationscentret kring Hälsingegårdar. För tillresta turister tror vi inte tanken på en entréavgift är lika kontroversiell som bland dem som vant sig vid att det varit gratis.

Vi hoppas och tror att människor i Ljusnandalen värnar om Stenegårds framtid och fortfarande ska känna sig välkomna på Stenegård. Med ett årskort visar du ditt stöd för att Stenegård ska få finnas kvar som en pärla i landskapet.

Vid vissa större arrangemang kommer det som även under tidigare år att tas entré vid bemannade grindar. I övrigt kommer det inte att finnas bevakade grindar, men vi kommer på olika sätt att påminna om att området är entrébelagt och att den som njuter av Stenegårds fina miljö också bör vara med och betala för den fortsatta skötseln.

Styrelsen för Stenegården i Järvsö AB

Julia Öhman Persson,

verksamhetsansvarig

Östen Johansson,

Propus

Anna-Carin Åsbrink,

Järvsö Hembygdsförening

Mats Fack,

Järvsö Hembygdsförening

Marcus Hellsten,

Folkteatern Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel