Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sten stoppade Hägg i SM

Tempot var högt men en sten i vägkanten fick Niklas Hägg på fall i SM-premiären Rally Uppsala.
– Det känns surt. En skitgrej, summerar han själv.

Annons

Rally Uppsala inleddes med en sprintsträcka på fredag kväll. Här tog SMK Hälsingeföraren Niklas Hägg åttonde tid i klassen Otrimmat fyrhjulsdrivet, dryga tre sekunder efter ledande östgöten Jimmy Joge.

På lördagen fortsatte Rally Uppsala med ytterligare sex sträckor – mätande tillsammans nio mil. Niklas satte nu upp ett högt tempo och avancerade upp till andra plats efter tre körda sträckor på förmiddagen. Fram till ledande hemmafavoriten Mats Thorszelius skilde i det läget 24 sekunder.

Men på den sjätte sträckan, den sista före service, slog Niklas i ena bakhjulet mot en sten i dikeskanten. Bärmarmen blev krokig och klämde samtidigt sönder bromsledningen.

Självklart är han besviken.

– Ja, i synnerhet som det gick så jäkla bra dessförinnan. Men det är bara att komma igen när SM fortsätter i Sandviken om tre veckor.

KURT ELIASSON