Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stekhet King var premiärens kung

Förra säsongen presenterade han sig för publik och motståndarförsvar genom sina 13 mål i hälsingefyran.
På annandagen visade Kion King att hans fart, teknik och spelsinne även håller i division 3.

King var kung på planen när Strand klappade till Brynäs med solklara 4–1 (3–0) i återkomsten till "trean".

– Kion var grym under den första halvleken, konstaterade Strands tränare Fredrik Näsman som med gott samvete kunde strö superlativer över hela sitt gäng för de första 45 minuterna.

Knappt ett dussin minuter hade rullat på matchtavlan när Kion King på en målvaktsretur från nära håll drog in 1–0.

Elva minuter senare tokmissade en Brynäsförsvarare när han skulle rensa och Kion King kom sopren och gjorde 2–0.

Fyra minuter före paus bjöd speedkulan King på ett litet mästerverk. Kion fick bollen metern utanför eget straffområde och satte fart. Han susade förbi allt och alla, kom solo med Hassan Viklund i Brynäsmålet och skickade in 3–0-målet.

– Det är förstås lika skönt som viktigt för en anfallare att hitta rätt tidigt på säsongen. Nu kunde alla se att Kion fixar det även i den här divisionen, sa Fredrik Näsman.

Andra halvlek blev inte alls lika bra. Brynäs trummade på men närmare än en reducering på straff av Johan Danhard kom man inte även om förre Strandliraren Niklas Bergström sköt över öppet mål vid ställningen 3–1,

Kion Kings anfallskompis Cihan Sener lämnade också Sparbanken Arena som målskytt efter att i den 87:e minuten spikat slutresultatet till 4–1.