Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Sundström kommer till Edsbyn

Odling, kompostering och – surmört. Det är Stefan Sundströms nya hobby. I september kommer han till Edsbyn både för att berätta om sin nya bok "Stefans lilla gröna", förkovra sig i surmörtskulturen och spela musik.
Tre lokala föreningar står tillsammans bakom arrangemanget.

I "Stefans lilla gröna" skriver musikern Stefan Sundström om sina försök att leva självförsörjande genom att odla sin egen mat. Han gör också något lite ovanligare – surar sin egen mört. Och det gör man även i Ovanåker.

– Tydligen har han visat stort intresse för det. Han har bett vår kulturassistent om att han ska få träffa sällskapet "Surmörtens vänner" när han kommer upp, berättar kulturchef Carina Isaksson.

För den 24 september kommer Stefan Sundström till Edsbyns bibliotek för att berätta om sin bok. Men det blir inte bara ett boksamtal. Samtidigt kommer nämligen Voxnadalens Hemträdgårdsförening att ordna en höstmarknad utanför biblioteket, där man säljer lokalt odlade varor i samband med hans besök.

Senare på kvällen kommer Sundström också att spela, på Röda Bonden. Det arrangemanget står föreningen Voxmusik för. Sammanlagt är det alltså tre olika föreningar som samarrangerar dagen.

– Det är ett lite annorlunda grepp faktiskt, att blanda både litteratur, musik och odlingskultur, säger Isaksson.