Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Sundström i Söderhamn

/

Det var nästan en bedrift att bara ta sig till teatern i Söderhamn under måndagskvällen.

Men alla som kämpade sig dit fick lön för mödan. Trubaduren Stefan Sundström höll alla varma.

Annons

Medan väghyvlarna gick varma ute på stan drog Stefan Sundström sina låtar inne på teatern. Många handlade om vintern, med textrader som I dag föll himlen ner som snö.

Hur hans resa till Söderhamn var berättade han aldrig. Men vi fick i alla fall veta att hans skivor som skulle säljas efter konserten hade hamnat i ett dike på E4. Fast de hittades och levererades under det sista extranumret.

Han gick ut lite dystert med låten Alla ska i jorden, med textrader som Du tror att livet är en loop, men nu ser du en grop....

– Och här är vi, instängda i stadsteatern, sa han.

För att lätta upp det hela blev det lite om erotik i medelåldern. Sedan fick vi höra låten Jag längtar till Delsbo, och formen började infinna sig.

– Det hade varit trevligare om jag hade en barservering här. Ni är så tysta. Ingen kastar ölburkar.

Inget tjofadderittan, allstå, men väl en sång om en man som sågade ner ett älskat äppelträd i hopp om att näktergalen som gnisslat sig genom nätterna skulle flytta till grannen och en låt av Allan Edwall.

Han är otroligt nära publiken. Det är vi och han, och det känns som om det skulle finnas en större publik någon annanstans som tittade på oss som var instängda på teatern. En Bellman och en Vreeswijk kanske.

Mer läsning

Annons