Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Löfven om "flummiga" kritiken och regeringens prio – statsministern på besök i branddrabbade Ljusdal

 
Skogsbränderna i Hälsingland sommaren 2018
Visa alla artiklar

Under eftermiddagen besöker statsminister Stefan Löfven brandområdena i Ljusdals kommun. Vi sände live när han vid 14.20 mötte pressen vid Ljusdals brandstation.
– Läget i landet är fortfarande allvarligt. Situationen är extraordinär, säger Löfven.

Annons

► TV: Stefan Löfven om den "flummiga" kritiken, regeringens prioriteringar, utredningen som ska stärka räddningstjänsten – och att mycket talar för att Sverige behöver höja beredskapen för mer extremt väder framöver.

"Jag vill tacka alla brandmän, räddningstjänsten, hemvärnet, MSB, övriga myndigheter och inte minst alla de frivilliga som just nu gör sitt yttersta för att bekämpa bränderna och understödja i arbetet. Ni gör hjälteinsatser i detta svåra läge. Jag tänker också på alla de människor som fått lämna sina hem eller väntar på besked om att evakueras och är oroliga för hur läget ska utveckla sig", skrev Löfven i en kommentar till TT inför besöket.

TV: Här kommer du direkt till vår egen intervju med Stefan Löfven, direkt efter presskonferensen, där han berättar mer om besöket i Ljusdal.