Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan går ut nian med gymnasiebetyg

Stefan Helmersson, 15 år, från Järvsö fick på måndagen sina betyg i engelska. Trots att han i år går ut nian på Öjeskolan i Järvsö, har han genom ett specialarrangemang kunnat läsa in gymnasiekompetens under två år på Komvux.

Engelska är inte så märkvärdigt för Stefan Helmersson. Mamma är född i England och själv är han född på Nya Zeeland. Hemma i familjen har han pratat engelska med föräldrarna ända sedan han kunde uttala sina första ord.

När han började sjuan på Öjeskolan låg han långt före sina klasskamrater när det gällde kunskaper i det engelska språket. I sjuan läste han in hela grundskolekompetensen i ämnet.

I åttan fick han kontakt med Komvux, där man lade upp en individuell studieplan för Stefan. En och en halv timme i veckan fick han träffa en lärare från komvux och under de två avslutande åren på Öjeskolan har han på det sättet läst in både A- och B-kursen i engelska på gymnasienivå.