Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Statoilägare slutar – efter 30 år

Statoil i Ljusdal konverteras från franchise- till bolagsdrift. Det är med blandade känslor ägaren Stefan Strandell lämnar butiken där han mer eller mindre har växt upp.

Annons

I början av året blev det klart att Statoil kommer att gå över i egen regi – så kallad bolagsdrift. Stefan Strandell lämnar företaget som han varit franchiseägare för sedan 2006.

– Jag har ett avtal som jag inte tycker passar mig och företaget. Jag har suttit i förhandlingar och velat haft ett bättre men vi har inte lyckats komma överens och då blev det så här, säger Stefan Strandell.

Vad förhandlingarna har innehållit vill Strandell inte gå in på men han säger att beslutet inte är något som kommer att påverka butiken.

– Det blir precis som vanligt men med en annan ägare. Statoil kommer att äga den och anställa en anläggningschef som ansvarar för butiken.

Stefan Strandells fru Ann-Charlotte Strandell kommer också att sluta. Vilket innebär två nya arbetstillfällen. Övriga anställda blir kvar.

Det var Stefan Strandells morbror som startade upp Statoil-verksamheten i Ljusdal till en början. Då låg butiken mitt emot kommunhuset. Stefan Strandell har arbetat där sedan barnsben.

– Det är mycket känslor inblandade. Jag har ju varit här i över 30 år. Statoil har funnits med hela livet.

Vad ska du göra nu?

– Jag ska börja med en sommarsemester och sedan ska jag spåna och se vad jag hittar på fram emot hösten. Något ska jag göra och jag kommer inte att vara arbetslös, säger Stefan Strandell som ska fortsätta som egen företagare.

Han är inte orolig inför framtiden och menar att det finns "mycket ogjort." Men han vill inte avslöja vad.

– Jag har inget spikat ännu och berättar jag kan ju någon annan sno den idén.

Den 21 maj arbetar han sin sista dag.

Vad kommer du att sakna mest?

– Alla fantastiska kunder och de dagliga dialogerna med dem. Samt min underbara personal, säger Stefan Strandell.