Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stationsmästarens stuga lever upp

Konsthantverkare och konstnär Ulrika Fagernäs har flyttat in i stationsmästarens sommarhus i Alfta omgiven av en gammal trädgård med kroknande äppelträd och bersåer. Där blir det nu utställning och kafé varje helg plus onsdagar i juni, juli och augusti.

Stationsmästaren (stinsen) hade sitt sommarviste här under många år.

Ulrika berättar att hon passerade huset under sina morgonpromenader ner mot stationen och började fundera om hon skulle kunna använda det till något. Efter en del kontakter fick hon hyra den lilla charmiga stugan av Föreningen Dalarna Hälsinglands järnväg.

I samband med Ålyran kommer Ulrika att ha öppet en av dagarna - på lördag den 23 maj då hon tjuvöppnar lite.

Ulrika har även bjudit in några gästutställare; fotografen Katarina Beth Hansson, Hanna Zetterlund, Misan beadwork, smederna Jonas Berg-Larsson och Riddar Silfverstjärna, som gör medeltida hjälmar. Med finns även Ulrikas mamma Ulla-Stina Fagernäs samt B Jawara och Osman Cham, båda från Gambia och Mia Thungborg.