Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stationen är viktig för oss i Iggesund

Vi tycker att det är viktigt för Hudiksvalls kommun att Iggesund är en levande tätort och fortsättningsvis även är så. Därför är det av yttersta vikt att Iggesund får ha kvar sin station även när man bygger dubbelspår, skriver styrelserna i Pappers avdelning 15 och 14.

Att ha en station i närhet till jobben är viktigt för företagen när det gäller att rekrytera utanför närmaste området. Att ha möjligheten att pendla till Iggesund för att exempelvis jobba på Iggesunds Bruk är en viktig del i Iggesund. Det är viktigt för både Hudiksvalls kommun och våra medlemmar att Iggesunds Bruk står starkt i framtiden och ges möjligheter att rekrytera rätt personer.

Genom att ha dubbelspår igenom Iggesund finns det goda möjligheter för Iggesunds Bruk att i framtiden transportera mer gods med järnvägen och med det gynna miljön mer. Om spåret skulle dras utanför Iggesund riskerar vi att få mer transport med lastbil vilket påverkar vår miljö negativt. Lika viktigt är det att ha möjligheten att bo kvar i Iggesund för att pendla till ett jobb i exempelvis Gävle eller Sundsvall.

Genom ökad möjlighet att pendla till och från Högskolan i Gävle eller Mittuniversitetet i Sundsvall så kommer vi få en högre utbildningsnivå i vår kommun och möjligheter till fortbildning för medarbetare vid ortens företag, samtidigt som vi kan bo kvar i Iggesund. Vi stödjer majoritetens beslut att föreslå trafikverket att köra på den östra korridoren när man bygger ut till dubbelspår.

Styrelserna för Pappers Avdelning 15 & 14

samt de lokala klubbarna för Unionen, Ledarna och Sveriges Ingenjörer vid Iggesunds Bruk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel