Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Startskottet för en het bandyhöst

Champions Cup startar med ett riktigt tungviktsmöte när Edsbyn möter Sandviken i sin första gruppspelsmatch i Dina Arena.

Det bränner också till direkt, med ett klassiskt derby, för Bollnäs del . Bollnäs möter Broberg i sin första match i cupen.

Edsbyn har Sandviken, Bollnäs och Dynamo Kazan i gruppspelet. En riktigt tuff grupp.

– Ja, men jag tror det kan bli riktigt bra bandy, säger Edsbyns spelande tränare Peter "Pinch" Törnberg.

Edsbyn kommer till spel med några nya spelare och också en hel del ungdomar som får chansen.

– Det ska bli intressant att se vad de går för. Nu får de chansen att visa vad de kan mot riktigt bra motstånd.

Vad tror du om era chanser?

– Det är ovisst men kommer helt klart att bli några roliga dagar. Vi är i alla fall garanterade tre bra matcher sen får vi se.

Läget i laget?

– Daniel Skarps är höftskadad och spelar inte. Fredrik Åström har brutit ett revben och han vilar också. Annars är alla tillgängliga för spel.

Bollnäs startar cupen med ett hett derby mot Broberg.

– Det här ska bli jättekul. Vi har hamnat i en riktigt tuff grupp och det är svårt att säga vad vi står jämfört med andra lag. En tuff start mot Broberg där vi under förra säsongen inte lyckades vinna någon match mot dem, säger Bollnäs tränare Hans Åström.

Bollnäs har två matcher i benen. Zorkij och Sandviken har svarat för motståndet.

– Där tog vi ett steg framåt och nu hoppas jag att vi kan ta ytterligare ett steg. När det handlar om cuper så är alla lag i olika fas i form och träning. För oss är det viktigaste att vi fokuserar på det vi gör själva och vår egen insats.

Läget i laget?

– Alla kan spela. Vi har så här långt varit förskonade från några allvarligare skador så det ser riktigt bra ut. Jag vet att det är många som är nyfikna på oss och det är vi också själva på att se hur vi kan matcha övriga lag.

Fjolårssegrarna Dynamo Moskva finns inte med i årets cup. Ryssarna satsar istället på ett veckolångt träningsläger i Västerås kommande vecka.