Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Startklart på Bollnästravet

Onsdag den 1 april släpper bilen fältet för en ny säsong på Bollnästravet.
Och tongångarna på banan är positiva på en av landets kanske starkaste småbanor.
– Vi känner oss starka med många bra tränare och många bra hästar. Så det är en positiv känsla nu, säger sportchefen Mats Sahlén.

Bollnästravets traditionella presskonferens bjöd inte på några större överraskningar. Men mats Sahlén, tillsammans med marknadschefen Elisabeth Johansson, kunde ändå presentera några kolaremmar ur godispåsen.

Bland annat en nysatsning på det klassiska loppet Anders Kilströms Minne.

– Vi utvecklar det med åtta försökslopp, varav två på Hagmyren. Totalt kommer det finnas 900 000 kronor att köra om där. Det var en önskan från våra proffstränare, och det är bara positivt runt det, säger mats Sahlén.

Hetaste månaden för Bollnästravet är juli, även om V75 det här året avgörs först i oktober. Första veckan i juli körs Hälsinglands stora kallblodsmeeting där Hagmyren inleder på måndagen och Bollnäs fortsätter på tisdag med V65 och det penningstinna Prinsessan Madeleines Pokal.

– Prinsessan är inbjuden även i år, och vi hoppas att nån från hovet kommer, säger Elisabeth Johansson.