Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Start för nye bossen på Hassela Ski

Nöjespappan från Högfjället i Sälen har ställt sig på den chefslösa kommandobryggan på Hassela Ski Resort.
Egenföretagaren Lars Forsberg blir en av kuggarna i Norlandiakoncernens svenska stall.
– Jag har aldrig varit anställd där men jag tror jag vet hur de tänker, säger han.

Den 24 oktober stannade han bilen för första gången utanför hotellets huvudentré vid Älvåsens fot.

– Det som direkt slog mig när jag gick runt var de fantastiska skidbackarna. Alpint matchar vi Sälenfjällen. Slalom - SM är ingen tillfällighet.

Rekryteringen gick med blixtens hastighet när Norlandiadirektören Per Thorné väl hittat rätt man. Lars Forsberg, 55 år, hann inte ens reka sin nya arbetsort.

Han har tid att sätta sig in i jobbet. Skutan Hassela Ski Resort driver inte planlöst omkring utan går på fast kurs framåt. Bordet inför säsongen 2011 - 2012 är redan dukat av marknadschefen Lena Strömstedt och sju andra nyckelmedarbetare som just nu är fullt verksamma mot decemberöppningen.

– Jag kan kanske bidra med lite justeringar och så ska jag se till att vi håller eller helst överträffar budgeten på 30 miljoner kronor, inflikar Lars Forsberg väl medveten om att är det något som de norska ägarbröderna Roger och Kristian Adolfsen hatar så är det röda siffror på sista raden.