Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starka sponsorer vill bygga arena i Bollnäs

Arenabygget vid SJ-området i Bollnäs har tagit ytterligare några kliv.
Nu ska arenagruppen träffa kommunledningen och presentera ett finansieringsförslag.
– Vi har ett upplägg som visar hur bygget skulle kunna genomföras, säger Bollnäsbandyns ordförande Anders Strandberg.

Han vill inte säga mer än "inom kort". Men enligt vad Ljusnan erfar ska arenagruppen - med representanter från näringslivet och bandyn - träffa kommunledningen redan nästa vecka.

Det finns i dagsläget två stora samarbetspartners. Och enligt Anders Strandberg kan en tredje vara på väg in.

– Det är intressenter med kraft och muskler som vill vara med och finansiera. Snart är vi framme vid ett vägskäl där vi måste välja en av dem.

– Det handlar om mycket stora kandidater, det är inga lokala. Men det är förstås i en kombination där det lokala näringslivet finns med, säger Anders Strandberg.

Efter träffen med kommunledningen hoppas arenagruppen att man ska vara överens om det fortsatta arbetet.

– Vi vill att man kommer fram till en rollfördelning. Vad gör arenabolaget och vad gör kommunen?

Under sommaren ska också arenabolaget bildas. Sedan hoppas Anders Strandberg och arenagruppen att bygget ska kunna starta före årsskiftet.

– Med all respekt för tidsplanen är jag fortfarande optimistisk. Hittills har det faktiskt gått litet över förväntan för oss inblandade också. Men vi är i ett gynnsamt läge då det gäller att förverkliga ett sådant här projekt.

Storleksmässigt är det fortfarande arenan i Vänersborg som arenagruppen har som modell. Kostnaden beräknas just nu till 150-200 miljoner kronor.

– Men ett arbete som återstår är att ta fram vilka övriga verksamheter som ska plockas med i arenan, det kan påverka kostnaden både uppåt och neråt, säger Anders Strandberg.

Om allt går som arenabolaget hoppas ska det spelas bandy i den nya arenan 26 december 2010.

– Visionen över SJ-området som presenterades tidigare visade på möjligheterna för ett helt område. Det lockar intressenter, det märker vi av nu. Det är mera intressant än olika frimärkslösningar, säger Anders Strandberg.