Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark vändning av Strand

I 70 minuter såg Strand ut som ett slaget lag i gårdagens hemmamatch mot Valbo.
Men så hände något – och 20 minuter senare hade Strand vänt 0–1 till seger med 2–1 och tränaren Anders "Ålen" Åhlström kunde pusta ut.
– Det här var hemskt, men fruktansvärt skönt, sa "Ålen".

Det var viktiga poäng som stod på spel för Strand, som inledde matchen under nedflyttningsstrecket, och man såg också ut som ett medflyttningslag länge.

– Jag såg ju Valbo i deras match mot ABK och var rädd för deras högerkant. Därför gick vi in för att försvara den poäng vi hade från början, sa "Ålen".

Men Strand hade 0–0 i paus, ett resultat som höll sig till den 59:e minuten. Då fick Valbo en billig frispark ute på högerkanten, och på den följde ett otroligt billigt ledningsmål för gästrikarna då Henrik Persson helt enkelt slog bollen direkt i mål.

Direkt efter baklängesmålet beordrade "Ålen" upp Fredrik Näsman i banan, och i den 71:a minuten kom kvitteringen sedan Anders "Myggen" Larsson hittat "Nezze". Han tog emot bollen på bröstet och klippte in 1–1 på volley.

I den 90:e sprang sig inhopparen Olof Lindblom fri och krutade in 2–1.